Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főzési alapok

2010.07.22
Vágunk bele bátran!
 
Kedves kezdő háziasszonyok!
 
Ne aggódjunk a kezdeti lépések miatt , hiszen a Drága Nagyink sem
az anyaméhben tanulta meg az ízletes finomságokat elkészíteni!
 

Nagyon egyszerű leszek megígérem!

Panírozás :   A hús szeleteket (darabokat) sózás után először liszbe , másodszor felvert (kb. 3 tojásba) , majd zsemlemorzsába hempergetjük.

Kész!

Forró olajban lassú tűzön megsütjük. 3 szeletnek lassú tűzön 15perc sütés kell.

 

Pörkölt alap :  A vöröshagymát megtisztítjuk a héjától és megmossuk. Vágódeszkán először kettévágjuk , majd kockákra daraboljuk. Az edény aljára olajat öntünk, hogy beterítse azt. Felforrósítjuk. Rátesszük a kockára vágott hagymát és levesszük a tüzet minimálisra. Akkor jó, amikor fakanállal könnyen elvágható a hagyma és szép átlátszó. Amikor ilyen lett, lehúzzuk a tűzről és 2-3 kiskanál őrölt pirospaprikát teszünk bele és elkeverjük. 2dl vizet öntünk rá.

Kész!
A pörkölt alapra tesszük a húsokat és 1 óra alatt puhára főzzük. Közben 15-20 percenként kavargatni kell és néha vizet kell aláönteni, hogy le ne égjen. Fontos! A végén el kell főzni alóla a vizet, hogy sűrű és tökéletes szaftot kapjunk

 

Rántás : Egy kb. 1 literes edénybe olajat öntünk úgy 1 cm vastagon. Amikor meleg lett és még nem nagyon forró, akkor tegyünk bele 1-2 fakanálnyi lisztet. Annyi kell bele, hogy ne legyen híg , ne legyen sűrű, hanem közepes! Azaz még önteni lehessen. Egy két kavarás, tegyünk bele 2 kiskanálnyi pirospaprikát. Ez az egész művelet nem több 5-6 percnél!

Kész!

Főzelék készítésénél mindig lassú legyen a tűz, amikor a rántást hozzáöntjük és állandóan kevergetni kell a beöntési pontnál!

 

Habarás : Botmixert ajánlom! 2 dl tejhez adjunk 3-4 evőkanál lisztet és botmixerrel keverjük csomómentesre.

Kész!

Főzelék készítésénél mindig lassú legyen a tűz, amikor a habarást hozzáöntjük és állandóan kevergetni kell a beöntési pontnál!

 

Amennyiben bármilyen s.o.s. kérdésed van főzéssel kapcsolatban ÍRJ!
zsimariann74@gmail.com
 
 
 
 

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.